KUĆA PUNA MRAVA I BUBA, 6 RAZLOGA ZAŠTO IH SE NE MOŽETE RIJEŠITI: Promijenite Sijalice -BIT ĆETE NAM ZAHVALNI

Novosti

U potrazi za hranom i skloništem, mnogi se insekti odlučuju nastaniti u domu jer mogu pronaći savršeno mjesto za život.

Neki od njih jedu drvo, tkaninu i biljke, drugi mogu izazvati trovanje hranom i infekcije.

Stoga je važno znati koje stvari u vašem domu posebno vole te ih se pokušati riješiti ili ograničiti.

-->
  1. Stare knjige

Bilo koji stari papir može privući insekte. To uključuje stare knjige, hrpe novina, pisma. Neke se bubice, poput srebrnih ribica i žohara, hrane celulozom, pa je bolje da ništa ne ostavljate na stolu, policama ili čak u ladici.

Ako se ne želite riješiti tih starih knjiga i pisama, stavite ih u plastičnu posudu koja se može dobro začepiti.

  1. Bijele sijalice

583e4a569aae436ef367522da3
Svijetlo bijelo i plavkasto svjetlo je najatraktivnije za insekte. Suprotno tome, žuto, ružičasto i narančasto svjetlo su najmanje atraktivne. Većinu LED žarulja dobar je izbor imati u svom domu, jer bijelo svjetlo koje proizvode zapravo nije bijelo, već je mješavina raznih svijetlih boja.
Međutim, postoje neki izuzeci, a neka LED svjetla privlače insekte. Zato ih je bolje zamijeniti žaruljama koje emitiraju toplije boje.

  1. Bijeli okviri prozora i vrata

1c14575ea7a710590052ae49fc
Ako je vanjska strana vaše kuće obojena u bijelo, to također može privući bube. Dakle, ako imate problema s njima, bolje je umjesto toga odabrati boje poput zelene i plave jer su manje atraktivne za bube. Međutim, ako su vaš problem komarci, bilo bi bolje zadržati bijelu boju jer ih privlače tamnije boje.

  1. Kartonske kutije

fb14d552c7ba1ee11c34097bae
Žohari, srebrne ribice, termiti i druge bube također se vole hraniti kartonskim kutijama i ljepilom koji ih veže. Ovaj porozni materijal također je savršen za život u njima jer ga mogu zasititi svojim izlučevinama mirisa i privući druge insekte jer vole živjeti u skupinama. Zato je bolje riješiti se starih kartonskih kutija i, ako je moguće, umjesto njih koristiti plastične posude.

  1. Nedovršeno drvo

Pčele privlači nedovršeno drvo, posebno ako ima rupe u sebi. Buše u drvo i tamo polažu jaja. Stoga je važno paziti da u svom domu ne držite gomile drva za ogrjev i da vaše ograde, palube i strehe budu obojene i tretirane pesticidima.

  1. Biljke

e0100855179262c8d40ebc0cf8
Sobne biljke su još jedna stvar koja privlači bube u vaš dom. A to bi moglo biti zato što se o njima ne brinete kako treba. Na primjer, ako ih prelijete ili ako u tanjuriću ima vode koja stoji, to stvara savršene vlažne uvjete za život buba.

Štoviše, važno je osigurati dovoljno kretanja zraka u sobi. To će spriječiti visoku vlažnost, pomoći će zemljištu da se osuši i smanjiti rast gljivica, što će vašu biljku učiniti manje privlačnom za bube.