JOVANA TIPŠIN SMRŠALA 11 KG, A EVO U ČEMU JE NJEN TRIK: Svaki dan pije 1 napitak, A TEK DA VIDITE JELOVNIK

Novosti

Foto: Kurir.rs

Jovana Tipšin kaže da je tokom vaskršnjeg posta, koji traje sedam nedelja, uspjela da smrša 11 kilograma! Pjevačica je prije posta imala 83 kilograma, a sada 72 i da je bez velike muke uspjela da dotjera liniju.

– Volim da postim. Osim Vaskršnjeg posta, godinama postim svake srijede i petka. Kad imam nastupe tokom velikog posta, na bini se osjećam kao da letim iako sam prije toga danima jela samo hranu spremljenu „na vodi”. Ma puna sam energije! A da sam jela meso, sigurna sam da bih stalno bila umorna. Zato su na mom meniju uglavnom voće, žitarice, čorbice, pečurke… – započinje priču folk pjevačica. Jovana smatra da ljudi ne treba olako da se odlučuju za razne dijete jer mnoge od njih nimalo nisu zdrave.

 – Nisam pobornik dijeta i izgladnjivanja. Ne bih ni u ludilu mogla po cijeli dan da jedem samo salatu ili voće jer tako mogu da upropastim zdravlje, a ono mi je najbitnije. Zato svima savjetujem da poste! Osim što ćete smršati, mnogo bolje ćete se osjećati. Folkerka kaže da nikad više neće sebi dozvoliti da se mnogo ugoji.

Kada sam imala višak kilograma, otežano sam disala i osjećala sam umor. To me je strašno nerviralo. Zato ću se truditi da nikad ne pretjeram u kilaži. Ugojim se nekad dva-tri kilograma, ali brzo smršam. Iskreno, kada nemam obaveze, volim da jedem. Zato se trudim da kada ne pjevam, kao što je bilo proteklih godinu dana, nađem neku drugu zanimaciju da ne bih razmišljala o hrani – priča Jovana.

2600753-jovana-tipsin-ff

foto: Kurir.rs

Pjevačica kaže i da je fizička aktivnost veoma važna.

– Veoma je bitno da ne budemo statični. Fizička aktivnost je obavezna! Zato redovno treniram, volim da idem i na bazen i u saunu. Dok plivam, aktiviram cijeli organizam i zatežem mišiće, a sauna je dobra da izbacim toksine. Žao mi je kada nekad zbog posla propustim plivanje. Inače, četiri-pet puta nedeljno idem na bazen, a kada sam kod kuće, vozim sobni bicikl – završava priču Jovana Tipšin.

ŠTA JEDE JOLENA TIPŠIN

Doručak: U zamrzivaču uvek imam borovnice, jagode, kupine i maline i napravim dobar vožni miks u koji ubacim i poneke žitarice. 

Ručak: Volim da pojedem nešto domaće na kašiku, potež od povrća, razne čorbice, sladak kupus sa junetinom kada ne postim. 

Večera: Pečurke na žaru sa salatom. 

Trik savjet: Kakao je dobar za srce, redovno ga pijem umjesto kafe. Spremam ga sa rižinim ili bademovim mlijekom

kurir.rs/hit