Evo kako IZGLEDA ZDRAVO MESO – Nemojte da pravite grešku prilikom kupovine, 0bratite PAŽNJU na ove detalje

Novosti

Tako ćete uvek znati da birate ono što je dobro!

Da li ste se ikada zapitali kada uzmete mleveno meso, šta se zaista nalazi u njemu i koliko je ono sveže? Veoma je važno znati i prepoznati pravo meso, kako vam ne bi svašta podmetnuli.

Znate li odakle dolazi vaše meso

-->

Bilo bi idealno da znate gde je životinja uzgajana. Potražite etikete na pakovanju i istražite što više informacija. Bilo bi dobro da izbegavate mesa sa generičkim oznakama, kao što su “hamburger” ili “mlevena govedina” prenosi “food52”.

Boja kod mlevenog mesa nije toliko presudna

Bez obzira da li živite u blizini prodavnice ili kupujete od mesara na šalteru u lokalnom supermarketu, ovo je ključno. Mogućnost da odaberete tačno koju vrstu mlevenog mesa ćete dobiti (ili koje komade mesa ćete dobiti posebno za vas) znači dosledniju svežinu i bolji ukus.

Meso sa visokim sadržajem masti

Takođe je najsočnije i najmekše, dok nemasno meso može biti nešto suvo i bleđe. Za većinu priprema najbolja je masnija mešavina mesa. Preporučuju odnos nemasnog i masnog mesa 80/20.

Za mnoge druge namirnice, prvi indikator toga da nešto nije u redu je boja. Ali, sa proizvodima od mlevenog mesa, nije tako lako oceniti.

– Mleveno meso trebalo bi pojesti u roku od dan ili dva od kupovine, dok šnicle mogu stajati i tri dana u frižideru – navodi stručnjak za bezbednost hrane Argiris Margulas.

Ako postoji mogućnost izbora, uvek je bolje kupiti meso koje je jarkocrvene boje jer je to automatski znak da je svežije, hemijska reakcija koja mu menja boju se još uvek nije odigrala.

SD.RS