Drugarica me je pozvala na žurku, pa okačila OVU MOJU SLIKU na Facebook: Istog dana sam krenula na DIJETU i godinu dana kasnije IZGLEDAM OVAKO

Novosti

 Imala sam 145 kilograma i tačno znam kada i kako sam ih prikupila. Međutim, kada su me fotografisali na zabavi i kada sam vidjela svoju sliku, riješila sam da moram da smršam po svaku cijenu.

Tako svoju priču počinje Laura Nil (32) iz Škotske. Kilograme je, kaže, nakupila nakon smrti svog oca, kada je utjehu pronalazila u hrani.
– Bila sam pomirena sa time da ću zauvijek imati višak kilograma, a onda me je drugarica slikala na svojoj vereničkoj zabavi i slike okačila na Fejsbuk. Zgrozila sam se nad samom sobom i rešila da nešto moram da preduzmem – priča Laura.

drugaric-a

– Ja sam uvijek bila buckasta, ali nikad nisam imala takve probleme sa kilogramima do smrti svog oca. On je umro kada sam ja imala 21 godinu i od tada kreće moja morbidna gojaznost – kaže.

-->

– Ljekari su me godinama unazad upozoravali da moram da smršam ukoliko želim djecu, ali nisam ništa preduzimala sve dok nisam vidjela tu horor sliku. Odmah nakon što sam je vidjela na Fejsbuku, ukinula sam sebi brzu hranu i počela da kuham – kaže Laura.

– Trebalo mi je malo vremena da uđem u štos, ali bila sam riješena da se sredim. Našla sam dijetalne recepte, zamijenila sve sastojke, izbacila ulje iz ishrane, koristila svježe namirnice umjesto konzervi i tegli – kaže.

Kilogrami su se topili, a njoj je samopouzdanje raslo.

– Ranije nisam ni izlazila nigdje jer sam se stidela svog izgleda i svi su buljili u mene. Sada konačno mogu da imam društveni život. Ranije nikad nisam dozvoljavala da me neko slika, sada rado stajem pred objektiv – zaključuje ona.

drugarica2

Smršala je neverovatnih 76 kilograma i konačno uspjela i da zatrudni. Sada je, kaže, konačno potpuno zadovoljna svojim životom.

(zenablic.rs)