DOMAĆICE OTKRILE STARE TRIKOVE: Pogledajte čemu služe KESICE ČAJA, niko ih tako ne koristi! ODUŠEVIT ĆETE SE!

Novosti

Ukoliko želite da osvježite stari tepih, jednostavno na njega stavite osušene listiće čaja

Nakon što čaj popijemo, iskorišćene kesice odmah bacimo. Makar većina nas tako radi. I većina pravi veliku grešku.

Pored toga što smanjuju natečenost očiju, ublažavaju opekotine od sunca i ujede insekata, iskorišćene kesice čaja su pravi pomoćnik i u kućnim poslovima.

Evo za šta sve možemo da ih iskoristimo:

– Pored sode bikarbone, iskorištene kesice čaja su odlične u uklanjaju neprijatnih mirisa u frižideru. Jednostavno ih treba staviti nekoliko u frižider i ostaviti preko noći tako da upiju mirise. 

tea

– Vlažne kesice crnog čaja čuvaju metalno posuđe od rđanja. Nakon svake upotrebe treba ih premazati vlažnim kesicama i to će stvoriti zaštitni sloj koji će spriječiti korodiranje. 

– Masno posuđe je teško oprati, ali u razgradnji tvrdokornih mrlja najbolje će pomoći kesice čaja. Posuđe treba staviti u vruću vodu i dodati dvije do tri kesice i ostaviti pet minuta. Nakon toga će ispiranje sudova postati lakše. – Čaj uklanja mrlje i prljavštinu na ogledalima. Skuvajte čaj sa dve stare kesice i iskoristite ga kao sredstvo za čišćenje.

– Baš kao što je dobar za staklo, čaj pomaže i u čišćenju drvenih podova i namještaja. Treba skuhati čaj od dve iskorišćene kesice i ostaviti da se ohladi. Nakon toga treba umočiti krpu i obrisati željene površine. Čaj će razgraditi masnoću i delovaće blagotvorno na pore drveta. Posebno je dobar crni čaj. – Osim što uklanja neprijatne mirise iz frižidera, iskorišćene i osušene kesice čaja će upiti i sve mirise iz ormara. Treba ih ostaviti preko noći da bi vratile svježinu. – Ukoliko želite da osvježite stari tepih, jednostavno na njega stavite osušene listiće čaja. Pustite da odstoje oko 15 minuta, a nakon toga ih možete usisati.