DA LI SPAVATE NA DESNOJ ILI LIJEVOJ STRANI KREVETA? VAŽNO JE: Saznajte zašto je jednima super u životu, dok se drugi muče

Novosti

Saznajte šta položaj spavanja govori o vama – nije svejedno da li stalno birate lijevu ili desnu stranu!

Svako spava drugačije – neko više voli da se sklupča u položaj fetusa, drugi da se okrenu na leđa i slobodno rašire, treći ne mogu da zaspu ukoliko se nisu okrenuli na stomak… Kako neki naučnici sugerišu, položaj spavanja može mnogo toga da kaže o vama…

Ovo se odnosi i na one koji se odmaraju na lijevoj strani kreveta. Ove osobe po nepisanom pravilu se lakše bude ujutru i generalno se osjećaju opuštenije i odmornije. Oni koji spavaju uglavnom na lijevoj strani manje su podložni stresnim situacijama, o čemu svjedoče rezultati dvije studije.

-->

Tri hiljade ispitanika iz Velike Britanije učestvovalo je u prvoj studiji. Popunili su detaljne upitnike u kojima su opisali svoje navike u spavanju. Prema dobijenim rezultatima, 31 odsto onih koji su spavali na lijevoj strani profesionalno su se bavili upravo onim što im se veoma dopalo. I uopšte, imali su pozitivniji pogled na svijet oko sebe. Istovremeno, 18 odsto onih koji su više voljeli da spavaju na desnoj strani izjavilo je da bukvalno mrze svoj posao.

spavanje

Dodatnih 1.000 stanovnika Velike Britanije učestvovalo je u drugom istraživanju na istu temu. U upitnicima koje su popunjavali detaljno su odgovarali na pitanja koja se odnose na spavanje. Kada su analizirani rezultati, ispostavilo se da je za one koji spavaju na lijevoj strani osam odsto veća vjerovatnoća da imaju više prijatelja i vole svoj posao od onih koji spavaju na desnoj strani. Pored toga, pokazalo se da su prvi bili optimističniji i pozitivniji.

Zanimljivo je da stručnjaci za feng šui kažu da muškarci treba da spavaju na levoj strani kreveta, a žene na desnoj. To je zbog vjerovanja da je muško tijelo jang na lijevoj strani, a žensko jin na desnoj. Vjeruje se da ako supružnici spavaju na ovaj način, imaju odlične šanse za skladan brak!

(mondo)