BACATE LI OVE KESICE U ĐUBRE? Kad vidite šta sve mogu da urade, NEĆETE TO RADITI! ONE SU KAO ZLATO

Novosti

Kesice sa silikonskim gelom koje dobijamo uz kupovinu obuće obično završe u kanti za đubre, najčešće zato što verujemo da su ili beskorisne ili čak otrovne.

Istina je da se unutra ne nalazi nikakav otrov već silicijum dioksid koji ne treba da se jede (zato je to i naglašeno na pakovanju) ali može i te kako da vam posluži u kući.

Evo nekoliko načina na koje možete da iskoristite ove kesice:

silica8-559x420

1. Stavite ih u ranac za trening

Poenta ovih kesica je u tome što upijaju višak vlage, pa će zato učiniti čuda u vašoj opremi za teretanu. Naime, bakterije se najbolje razmnožavaju u vlažnoj sredini, a budući da ove kesice smanjuju vlagu – biće značajno manje bakterija. A znate šta znači manje bakterija? Pa – manje neprijatnih mirisa!

2. Stavite ih u orman sa čistim peškirima

Silika gel će po istom principu sprečiti širenje vlage po čistim peškirima, pa će duže zadržati lep miris. Ovo je posebno dobar savet za one ljude kojima peškiri stoje u kupatilu, koja prirodno ima dosta vlage i pare.

3. Da vam brijač traje duže

Ako koristite brijače za jednokratnu u potrebu, i zaista ih bacate nakon te jedne upotrebe, onda ovo nije za vas. Ali, ako živite u državi Srbiji, onda verovatno brijač koristite dok totalno ne otupi – i upravo zato bi bilo dobro da ga čuvate u jednoj plastičnoj posudi koja se zatvara, zajedno sa dve kesice silika dela. Neće biti vlage i mnogo duže će da traje.