AKO STE ČESTO TUŽNI I PLAČLJIVI, PROVJERITE KRV!: Tijelo vam šalje upozorenje – EVO ŠTA JE U PITANJU

Novosti

Simptomi koje nikada ne biste povezali sa manjkom ovog vitamina.

Neke bolesti se javljaju bez izraženih simptoma, a isto se može reći i kada je riječ o nedostatku određenih vitamina u tijelu.

Od početka pandemije korona virusa, svi stručnjaci ističu de je jedan od najvažnijih nutrijenata vitamin D, njegov nedostatak može uticati ne samo na fizičko, već i na mentalno stanje stanje.

-->

Nedostatak ovog vitamina možeda se se manifestuje na prilično neobične načine. Jedan od njih je, na primjer, učestala plačljivost, kaže farmaceutkinja Suzi Koen. Ako osoba nema dovoljno sunčevog vitamina, uvećeva se vjerovatnoća za razvoj depresije i to u bilo kojoj dobi.

Pored toga, slabost mišića, neobjašnjivo nadimanje i osip na koži takođe su na listi neobičnih simptoma nedostatka vitamina D. Česte prehlade zbog smanjenog imuniteta takođe mogu da ukažu na problem.

Nedostatak vitamina D takođe može da izazove pogoršanje stanja noktiju i kose. Ovaj vitamin se nalazi u određenoj hrani, ali u nedovoljnoj količini. Možete ga uneti u organizam kroz suplemente ili prirodno – izlaganjem Suncu jer se tako najbolje sintetiše, pa je zato sada pravo vrijeme da upijete malo ovog nutrijenta.