“Muž i ja smo na Fejsbuku objavili da čekamo dijete, a sedam dana kasnije javila mi se ZAOVA”

Ispovesti Novosti

Dilema jedne žene izazvala je mnogo pažnje, a evo o čemu se radi.

– Rodila sam sina prije mjesec dana, a ime smo odabrali na početku trudnoće. Smislili smo ga kako bismo istovremeno odali počast dvjema posebnim osobama, pa to nije direktno ime, već je vezano za te ljude i zaista nam se dopalo. Objavila sam trudnoću i ime bebe na Fejsbuku u aprilu, zajedno sa ćebetom za bebu na kome smo izvezli ime.

Nedelju dana nakon te moje objave, moja zaova, koja nam nije ni rekla da je trudna, objavljuje da je rdila sina i da se zove tako kako smo mi najavili da će se zvati naša beba. Moji svekar i svekrva su je pitali zašto je to uradila, a njen odgovor bio je da se ona prva porodila i dopalo joj se ime, pa ne vidi u čemu je problem da ga preuzme. Moj muž joj je rekao da je grozna, međutim ona insistira na tome da ima pravo da preuzme ime.

-->

Ja ne želim da menjam ime koje nam se toliko dopalo, pa će se sad obe bebe zvati isto. To sam joj i rekla i zaova je pobjesnila. Sada se cijela porodica okrenula protiv nas i kažu da smo sitničavi i da se više okanemo tog imena.

Zaova se sada udružila sa cijelom porodicom protiv mene i sad sam odjednom ja ispala zadrta i grozna prema njoj što ne planiram da meijnjam ime.

Da li sam ja grozna ili je ipak ona pogriješila – pita majka na reditu.

Odgovori forumaša variraju – dok neki kažu da ima puno pravo da se ljuti na zaovu, ima i onih koji ne vide problem.

– Ja i još četvoro bliskih rođaka nosimo isto ime i niko ne vidi problem u tome – tješe je.

A šta vi kažete?

(Žena Blic)