Volite orhideje, ali se ne znate brinuti za njih? Ovo su osnovni uvjeti KOJE MORAJU IMATI KAKO BI UVIJEK CVJETALE, mnogi griješe na ovim sitnicama

Cvijeće Novosti

Egzotični cvijet orhideja je vrlo popularan u našoj zemlji. Neobična biljka s lijepim cvjetovima je izuzetna u rastu, zahtijeva posebnu pozornost. U početku, cvijet bi trebao biti smješten odvojeno od drugih boja i daleko od sunčeve svjetlosti. Na primjer, na ormaru ili noćnom ormariću pokraj kreveta. Potrebno je dati cvijetu vremena da se prilagodi novim uvjetima, kako bi ostala na miru dva tjedna. U ovom trenutku ne možete vodu i oploditi.

Oblik cvata phalaenopsis je raznolik. Podsjećaju na leptire, imaju apsolutno različite boje lišća i cvijeća. Kućna klima omogućava vam da rastu i ne cvilite se na sve vrste biljaka. Posebno popularna je “Phalaenopsis” i “Venin cipela”. Neki se počnu cvjetati već godinu dana, a drugi početi jednom godišnje.

5125e895e09799ac7c26ea8a26f63bf2

Phalaenopsis orhideja, ne samo jedan indiferentni cvjećar. Ako se tropska ljepota prestane cvjetati, vlasnici počinju tražiti razloge i metode rješavanja problema. Glavna prednost phalaenopsisa su cvjetovi neobične ljepote. Prije uzgoja važno je ispuniti osnovne uvjete. Jedan od razloga nedostatka cvjetanja smatra se neodgovarajućom skrbi i uvjetima pritvora.https://youtu.be/-zVrKHigoR4

-->

Orkid je vrlo hirovita egzotična biljka, dugo ne može cvjetati. Ako se uvjeti razlikuju od prirodnih, neugodnih temperaturnih uvjeta, ostat će praznina. Važan čimbenik je duljina svjetlosnog dana, optimalno stanje u sobi. Za svaku vrstu orhideja postoji određena vrsta duljina svjetlosnog dana, omogućujući vam da udobno provedete procvat cvjetanja, u potpunosti razvijte pedale, otvorite ih i Pollinirani cvjetni pupoljci i dati sjeme u pupoljci. Kućni uvjeti ne stvaraju uvijek odgovarajuću rasvjetu.

20180323053636-the-phalaenopsis-orchid
Smjer izravnog sunčevog svjetla negativno utječe na korijenski sustav. Optimalna opcija bi trebala biti raspodjela sunčeve svjetlosti i topline na biljke i korijene. Zimi spojite halogene ili fluorescentne svjetiljke. Domaće orhideje počinju cvjetati, dostižući dob od 1,5 do 2 godine. Dolazak sezone s laganim danom točnog trajanja, pomoći će staviti cvjetne pupoljke u pupoljku. Oni su nevidljivi u slučaju, ali će postati vidljivi u uvjetima aktivnog razvoja pedikula. Postrojenje je termofilno, pa je stoga potrebno postaviti kućnu udobnost na prozorčić. Mjesto na južnoj, jugoistočnoj strani, izbjegavajući izravnu sunčevu svjetlost. Idealno stanje je postavljanje roleta. To će vam pomoći da izbjegnete opekline lišća. Ako ste uspjeli kupiti orhideje koje su izblijedjele ili nisu počele cvjetati, morate znati njegovu raznolikost, vrstu. Ovo je vrlo važna informacija koja će utvrditi osnovne ispravne uvjete pritvora, i stoga, pridonijeti uvjetima cvjetanja.


Uzrok nemogućnosti cvjetanja je također prekomjerno navodnjavanje ili zalijevanje hladnom vodom. Trebate vodu na sobnoj temperaturi. Svaka smetnja za orhideja je stresna. Prijevoz, presađivanje biljaka, bilo koje stanje, loša kućna njega neće dopustiti cvjetanje. Kršenje korijenskog sustava u slučaju oštećenja, truljenja ili sušenja, ne može cvjetati cvijeće. Morate se oporaviti oko šest mjeseci. Kako napraviti cvjetanje orhideja Kako mogu napraviti cvjetanje orhideja – mogu podijeliti tajne iskusnih orhideja. Cvijet bi trebao biti potpuno zdrav. Kućni uvjeti mogu postići taj rezultat. Moguće je da biljka cvjeta – da stimulira biljke, čak i ako cvijetnica nije puštena. Phalaenopsis lonac bi trebao biti plastično, široko, a po mogućnosti transparentan. Posebni tla se prodaje u trgovinama. Orchids – biljke su složene u kulturi, zahtijevaju posebne uvjete uzgoja. Ove biljke ostaju popularne među cvjećarima zbog njihovog cvijeća. No, kako bi orhideja cvjetanje nije lak zadatak, posebno za početnike cvjećar.