Otkrivamo magiju! Evo kako raskošne lopte cvjetova HORTENZIJE MIJENJAJU BOJU, trik koji morate probati

Cvijeće Novosti

Čiroki Indijanci su je koristili da otjeraju košmare, japanski carevi poklanjali kao zalog ljubavi, a ako njen korijen stavite pod jastuk, sanjaćete budućeg izabranika. Evo zbog čega je hortenzija tako posebna, pa je zavrednila da se nađe u ovim legendama i vjerovanjima

Hortenzije su najljepši ukras bašte 
Stavite je na sjenovito mjesto, dajte joj mnogo vode i gledajte kako joj se boja cvjetova mijenja u zavisnosti od toga koliko je zemlja kisela. To je hortenzija, raskošna lopta prepuna cvjetova, a čarobni štapić koji mijenja njenu boju iz plave u ružičastu imate vi.

hor
Bijele hortenzije ne podležu magiji
Kao kad junak iz narodne bajke dobija magične predmete koji mu pomažu u nekom poduhvatu, vi na raspolaganju imate nož, eksere ili iglice bora. Zabodite jedno od toga u zemlju i posmatrajte kako umjesto prošlosezonskih ružičastih cvjetova hortenzije sada niču plavi ili ljubičasti. Ako poželite da obrnete proces i to tako što ćete biti sam svoj majstor i zaobići poljoprivedne apoteke sa proizvodima za snižavanje kiselosti, u zemlju stavite ljuske od jaja, pepeo, školjke sa ljetovanja ili koru od limuna. Ćiribu-ćiriba i vaša hortenzija je povratila svoju nježnu ružičastu boju! Samo se ne nadajte previše kad je riječ o bijelim ili krem cvjetovima. Oni ne vjeruju u magiju i natprirodne pojave i ostaće iste boje ma šta im radili.

6owg4rei6y611

Čarobne hortenzije Vimbldona

Možda ovih dana pratite teniski turnir Vimbldon i upravo zbunjeno čitate pitajući se kakva je to greška i kakve veze Vimbldon ima sa hortenzijama… Ipak, ako kamere uhvate prostor oko terena, vidjećete osam hiljada ovih čarobnih cvjetova koje su brižljivo posadili tamošnji baštovani. Time organizatori pokazuju koliko vode računa o tradiciji, budući da je hortenzija već više od pedeset godina zvanični cvijet ovog čuvenog teniskog turnira.

Buket hortenzija poklonite onome kome želite mir u kući. Ipak, ako mu zaista želite mir, upozorite ga da ovaj cvijet sadrži velike količine cijanida. Simptomi su osip na koži, svrab, mučnina i pojačano znojenje…