DA LI SU VAM CVJETOVI VEĆ OPALI? Prvi znak da vašoj ORHIDEJI TREBA POMOĆ, pomoću ovog recepta CVJETAT ĆE KAO LUDA I TRAJATI DUŽE!

Cvijeće Novosti

Za mnoge kraljica cvijeća, ali orhideja zna biti izazov i za iskusne ljubitelje cvijeća.

Kako bi vaša orhideja živjela što duže, pomoći može i vrlo jednostavan recept za hranjivi rastvor koji će orhideji osigurati sve potrebne nutrijente.

03b9720f-017

Svi koji vole orhideje znaju koliko ovo profinjeno cvijeće može biti osjetljivo i delikatno. Osim umjerenog zalijevanja orhideje trebaju hranu i gnojivo jer im kora tla i mahovina ne osiguravaju dovoljno hranjivih tvari.

-->

Za pripremanje gnojidbene otopine cvjećari preporučuju koru banane koja sadrži fosfor, magnezij i kalij, takozvane zlatne supstance za dugi životni vijek biljaka.

img-1745-1

Ti mikroelementi dodaju se tlu u dozama koje nisu štetne za cvijeće. Na taj način orhideje će izgledati zdravo za vrijeme cvatnje.

Donosimo jednostavan recept za pripremu gnojidbene otopine za koju će vam trebati voda i kora banane.

1. Kore dviju banana stavite u posudu i prelijte ih s dvije litre vode.
2. Pustite da odstoje u vodi dva dana.
3. Procijedite otopinu i razrijedite je s vodom u omjeru 1:1. S tako pripremljenom otopinom zalijevajte orhideju kao i inače.

Savjet plus: S korom banane možete i očistiti lišće orhideje. Nježno prijeđite korom po lišću i ono će dobiti sjaj te upiti korisne hranjive tvari, prenosi zadovoljna.hr.