SVRBI VAS I IRITIRA? D0ktorica Blanšard otkrila kada bi trebalo da se zabrinete

Novosti Zdravlje

Doktorka je izdvojila tri razloga zbog kojih se javlja svrab u guzi i objasnila kada ovo treba da bude signal za brigu

Dr Blanšard je rekla da obično postoje tri glavna uzroka svraba, a prvi, kako je rekla, može značiti da imate nedostatak vitamina A.

Ona je objasnila: „To zapravo možete provjeriti preko svog lekara koji će uraditi test krvi koji bi mogao da pokaže nedostatak. „Ako namjeravate da počnete da uzimate vitamin A, onda se obratite svom lekaru jer morate pratiti enzime jetre. „Vitamin A može biti veoma težak za vašu jetru ako se uzima predugo i u prevelikoj dozi“, rekla je ona.

Vitamin A je važan jer pomaže prirodnoj odbrani vašeg tela od bolesti i infekcija da pravilno funkcioniše. Takođe pomaže u vidu pri slabom svjetlu i može doprineti održavanju sluznice kože. Većina ljudi može dobiti ono što im je potrebno kroz ishranu, ali ako treba da povećate unos vitamina A, onda možete pokušati da dodate sir, masnu ribu, jaja i mlijeko u svoju rutinu.

Drugi razlog zbog kojeg bi mogli da osjetite svrbi, rekla je dr Blanšard je to što imate nisku kiselinu u želucu. Da biste to provjerili, ona je rekla da možete da uradite testove kod kuće, kao što su izazov sa sodom bikarbonom ili test hlorovodonične kiseline.

Nizak nivo želudačne kiseline može doprineti oboljenjima kao što su žgaravica, nadimanje, zatvor i gubitak kose kod žena. Da biste uradili izazov sa sodom bikarbonom, prvo morate da uradite test ujutru pre nego što jedete ili pijete.  TEST

Prvo pomiješajte četvrtinu kašičice sode bikarbone u 120 ml vode. Popijte mješavinu i podesite tajmer da vidite koliko vam je potrebno da podrignete. Ako imate dovoljno želudačne kiseline, onda ćete podrignuti u roku od dva do tri minuta – bilo koje vrijeme nakon toga može ukazivati na nizak nivo kiseline.

Ona je dodala: „Možete čak i samo probati jabukovo sirće i videti da li se vaši simptomi poboljšavaju. “Kada uzimate jabukovo sirće, uradite to 15 minuta prije jela i razblažite ga u malo vode.” Ovo bi, dodala je, moglo da riješi vaš svrab na guzi i nadimanje. D

Dr Blanšard je rekla da treći razlog zbog kojeg bi vam moglo biti malo neprijatno tamo dole nije svima omiljeni. Objasnila je: „To je parazit. „Ako imate svrab u guzi noću ili se osjećate nemirno noću, uzrok Vašeg svraba u guzi bi mogao biti parazit.  To bi ukratko značilo da se ne stidite svojih simptoma i da se obavezno obratite doktoru.