SJEĆATE SE MILIJANE IZ ĐEKNE? BILA JE SKROMNA SELJANČICA: Danas je PREZGODNA PLAVUŠA, transformacija koja je sve ostavila u čudu (FOTO)

Novosti

Čitav Balkan pamti je po ulozi naivne Milijane iz serije “Đekna još nije umrla, a ka’ će, ne znamo”. Tada je bila mlada, neiskusna i tek na drugoj godini Akademije, a danas u 54. mnogi kažu da je postala prava bomba!

Hrvatska glumica Arijana Čulina (54) glumačku karijeru je počela kada ju je poznati crnogorski reditelj Živko Nikolić pozvao da igra ulogu Milijane u legendarnoj seriji “Đekna još nije umrla, a ka’ će, ne znamo”.

#Lupon
5c38dce5-b1e4-44ee-b975-51510a0a0a67-milijana-690x480

Ona je tada, krajem osamdesetih, bila na Akademiji u Beogradu. Ova uloga bila je toliko autentična da je se i 30 godina nakon emitovanja serije svi sa naših prostora sjećaju.

Iako je igrala u brojnim hrvatskim humorističkim serijama, Čulina je tek nedavno debitovala na filmskom platnu. Naime, Arijana je, s ekipom filma “Ne gledaj mi u tanjir” prije tri godine gostovala na FEST-u, na kom je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu.

“Ovo je za mene jedan vrlo emotivan trenutak i sad znam kako se osjećaju ovi na dodeli Oskara. Samo da mi ga ne uzmu sada”, našalila se ona po preuzimanju nagrade i dodala da je nagradu posvetila profesoru Predragu Bajčetiću, u čijoj klasi je i diplomirala glumu.

Malo njih zna da je ova glumica, koja ima stalni angažman u splitskom pozorištu, završila i muzičku školu, na odseku za solo pjevanje. Publika u Srbiji ju je gledala i u seriji “Ruža vjetrova”.