ŽENE, EVO KAKO ZNAMO DA LI NOSITE DNEVNE ULOŠKE: Ginekolog otkrila i dala upozorenje – UZROKUJU 1 PROBLEM!

Novosti Zdravlje

Ginekolog otkriva na osnovu čega zna da li koristite dnevne uloške i zašto to nije preporučljivo.

Mnoge djevojke i žene koriste dnevne uloške. Neke samo kada im je menstruacija pri kraju, a druge ih koriste zaista svakodnevno, kako bi spriječile da im sekret isprlja veš.

Međutim, ginekolog po imenu Eni na TikToku je otkrila zašto nije pametno nositi dnevne uloške svakodnevno. Naime, ona tvrdi da ovi ulošci mogu da budu uzrok kontaktnog dermatitisa, crvenila i osipa koji nastaju u direktnom kontaktu sa iritansima.

Ona je ispričala da joj pacijentkinje često dolaze misleći da imaju vaginalnu infekciju, ali se ispostavi da nije to u pitanju.

U videu koji je objavila, dr Eni je objasnila da već po izgledu intimnog dijela tijela može da kaže koje žene svakodnevno koriste dnevne uloške – imaju vrlo definisanu liniju oko vulve.

Djevojkama koje ove uloške nose zbog sekreta, ona savetuje da sa sobom u torbi nose čiste gaćice, te da ih presvuku kada osjete iscjedak na vešu.

“Ali, nemojte da nosite dnevne uloške. Vaša koža oko vulve to ne voli”, poručila je ona u videu koji ima više od 11 miliona pregleda.

“Šokirana sam koliki broj žena koristi dnevne uloške! To je ludo, samo obrišite sekret papirom kada se to desi”, komentar je jedne djevojke.

Druga poručuje da ih nosa svakodnevno, ali da “nije imala nikakvih problema”, dok mnoge pišu da ih nose samo dan-dva pred menstruaciju ili pred kraj, kada je krvarenje veoma slabo.

(MONDO)