“TO MI JE SPASILO ŽIVOT”: Žena (75) podijelila svoj recept za smanjenje šećera u krvi

Novosti Zdravlje

Žena podijelila svoj recept za smanjenje šećera u krvi: U našim člancima ste često imali prilike čitati o prirodnim lijekovima. Ovdje vam donosimo još jedan. Korisnica društvenih mreža ga je podijelila sa ostatkom interneta.

Napominjemo da to ne znači da se odričete terapije koja vam je propisana, već dodatno trebate da se informišete o tome šta se preporučuje konzumirati uz terapiju koju koristite, a šta ne. Crveni luk je veoma zdrav. Možda vam se ne dopada miris ili možda ča ukus, ali to se da zanemariti kada pomislite na benefite koje crveni luk donosi.

Luk sadrž brine vitamine i minerale. Sadrži vitamin C koji im anit0ksidansno dejstvo. Dobro djeluje kod rpevencije, ali i tretiranja upala. Smanjuje i nivo šećera u krvi. Ima anti0ksidansno, anivitiusn0, antibakterijsko svojstvo. Možete praviti salate sa lukom, koristiti kao dodatak hrani. Možete napraviti i ovaj prirodni lijek:

Uzeti 3 kg crvenog luka. Podijeliti ih na približno 10 jednakih dijelova, te ujutru očistiti prvi dio i isjeći na manje komadiće. Preliti sa otprilike 250 ml vode, ostaviti da kuha 10 minuta. Potom skloniti sa vatre, ostaviti da s emalo ohladi i procijediti. Dobijenu tečnost podijeliti na tri dijela, te piti tri puta dnevno, pola sata prije obroka.

To raditi deset dana, a onda napraviti pauzu od šest mjeseci. To ne znači da tokom konzumacije ovog lijeka ne trebate paziti kako se hranite. Trebate se hraniti zdravo. Ne možete očekivati da se hranite nezdravo i da budete zdravi uprkos tome što koristite određenu terapiju.