STALNO SU JOJ SE POJAVLJIVALE MODRICE PO TIJELU: Kad je hitno završila u bolnici – saopštili su joj loše vijesti!

Novosti Zdravlje

Prve simptome leukemije Ema je objašnjavala lošom krvnom slikom… mislila je da pati od manjka željeza.

Kad su modrice počele da joj izlaze po tijelu, Ema Linč (24) je najprije pomislila da je to zato što pati od manjka gvožđa.

#Lupon

Često je osjećala jak umor, noge su joj oticale, naročito u predjelu zglobova. Kada se javila ljekaru, prvo joj je postavljena dijagnoza upalnog celulitisa pa je dobila antibiotsku terapiju. Međutim, stanje se pogoršavalo.

Modrice su se javljale sve više na rukama i nogama, ali kada su počele da se šire i po gornjim dijelovima nogu, a onda i naglo skočila temperatura, Ema je hitno poslata u bolnicu. Analize su pokazale da ima rak – vrstu leukemije za koju je karakteristična proizvodnja velikog broja nezrelih bijelih krvnih zrnaca.

Čim joj je postavljena dijagnoza, počela je da prima intenzivnu hemoterapiju. Ema (24) ima četvoro djece – prvo ima šest godina, drugo četiri a najmlađi su jednogodišnji blizanci. U ovom trenutku su posjete zabranjene.

“Kad su rekli od čega bolujem, potpuno sam se izgubila. Kao da se nisam ni nalazila u ordinaciji, sve oko mene je odzvanjalo. Čula sam samo doktora kako mi govori – veoma mi je žao, ali imate akutnu mijeloidnu leukemiju”, ispričala je Ema za Glazgov Lajv. “Samo sam vrisnula. Nisam čak ni zaplakala, samo sam vrisnula. Osjećala sam se kao da me je udario voz.”

Prvo je pomislila na djecu, kaže ona. “Ostajem pozitivna. Jedino čega se plašim to je da djeca ostanu bez mene i za njih se borim.” Ona upozorava sve da ne ignorišu simptome bolesti i znake koje im šalje tijelo.