RUSKI MELEM OD 3 SASTOJAKA JE ČUDO UPORNI KAŠALJ I BRONHITIS: Uzimajte ga 4 puta dnevno i za 5 dana ćete se preporoditi

Novosti Zdravlje

Prirodni lijek za koji pomaže nevjerovatnom brzinom, a evo kako da ga pripremite.

Da li ste znali da su med i banane savršena kombinacija koja pomaže kod upornog kašlja i bronhitisa? Rusi odvajkada koriste ovu kombinaciju za preobleme grla i respiratornog trakta.

Zašto djeluje? Banana je bogata kalijumom i magnezijumom, a med je krcat antioksidantima koji pomažu u razgradnji slobodnih radikala i sprječavanju razvoj bolesti, ali i usporavaju starenje.Inače, poznato je da med pomaže kod respiratornih problema, a banana obezbjeđuje tijelu neophodne nutrijente. 

Kako pripremiti prirodni lijek za uporni kašalj?

Sastojci:

2 banane

2 kašike čistog prirodnog meda

4 dl vode

Priprema:

Oguliti banane, a zatim ih usitniti viljuškom u pire. Vodu zagrijavati da proključa, pa preliti pasirane banane. Poklopiti posudu i ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi otprilike pola sata. Ostaviti smjesu da se ohladi, pa umiješati dvije kašike meda. Na ovaj se čuvaju hranljivi sastojci meda.

Upotreba

Da biste izvukli maksimum iz ovog prirodnog preparata, neophodno je svakog dana, četirti puta dnevno, uzimate oko 100 ml smjese. To znači da svakodnevno morate da jedete skoro pola kilograma ove smjese da biste u što kraćem roku osetili poboljšanje. Gorenavedeni sastojci bi trebalo da budu dovoljni za jedan dan, a ako simptomi potraju, napravite novu dozu koristeći isti recept, piše “Mondo”.

Brza pomoć

Rusi se kunu u delotvornost ovog prirodnog lijeka, koji djeluje veoma brzo – u roku od pet dana ublažiće se hronični kašalj i bronhitis!