PRIJE SPAVANJA URADITE OVO I PRIVUCITE PARE U SVOJ ŽIVOT: Poštujte 5 pravila – uskoro vas očekujte finansijsko obilje!

Novosti Zdravlje

Odbacivanje negativnog stava prema novcu je veliki korak do bogatstva! Evo kojih 5 pravila pomažu da privučete finansijko obilje u svoj život…

Kako da privučete novac.

#Lupon

Da li često razmišljate kako poboljšati finansijsku situaciju i povećati novčan eprihode? Koliko vam se puta dogodilo da imate izvanrednu biznis ideju, a da ona nije prošla onako kako ste očekivali? Možemo se truditi i raditi, ali moramo prvenstveno promeniti odnos prema novcu. To nisu samo brojke, novac je energija.

Kako zauzeti stav prema novcu kako bi se priliv novca povećao? Isprobajte sljedećih 5 načina:

  1. Odredite svoj lični stav prema novcu

Ovdje je važno identifikovati sve unutrašnje strahove, blokade koji ograničavaju uvjerenja i zadržavaju vas u “razmišljanju siromaštva”. Uradite jendostavnu vježbu – zatvorite oči i zamislite novac kao nekakvu asocijaciju. Pogledajte šta je to, kakva osećanja izaziva u vama, šta želite da uradite sa njim?

Često, čak i u ovoj jednostavnoj fazi, osoba može otkriti da novac izaziva strah, sumnje, pojavljuju se unutrašnja uvjerenja da je “zaraditi veliki novac nemoguće ” ili “veliki novac je i velika odgovornost”. Ako se tokom vežbe vizualizacije pojave ograničavajući stavovi i uvjerenja, važno je raditi na njima, jer oni u velikoj mjeri utiču na naš život i novčanu situaciju.

  1. Oslobodite se negativnih osjećanja: zavisti, ogorčenosti, besa, ljutnje…

Destruktivna osećanja oduzimaju mnogo snage i energije. Kada dugo u sebi nosimo osećaj ozlojeđenosti, ostajemo zarobljeni u prošlosti. To nas posebno sprječava da se razvijamo i aktiviramo u ostvarenju novih ciljeva. Zavist vas tera da trošite energiju pokušavajući da živite tuđi život, oponašate nekoga i dovodi do emocionalno depresivnog stanja. Sve ovo ne doprinosi privlačenju resursa u naš život, uključujući i novac, već samo otežava.

  1. Razvijajte kvalitetnu komunikaciju sa ljudima

Komunikacija je takođe energija, a reči koje izgovaramo i slušamo mogu mnogo uticati na našu psihu i mentalno stanje. Smanjite komunikaciju sa toksičnim ljudima, sa onima koji vas nikada ne podržavaju i uvijek kritikuju vaše aktivnosti. Okružite s epozitivnim ljudima koji vas bodre i motivišu, podstiču vas da se razvijate i rastete. To su ljudi koji sa vama dijele iskustvo – povezuju se sa vama na dubljem nivou i možete od njih nešto i naučiti.

  1. Moć zahvalnosti.

Većinu vremena tokom života fokusiramo se na negativne misli i osjećanja. Provodimo mnogo vremena razmišljajući o tome šta ne uspevamo, koliko smo loši i sa kakvim problemima se suočavamo. Da bi se ovo izbjeglo, potrebno je zadržati pažnju na svemu dobrom što posjedujemo. Šta je to što već imate, koji ciljevi su postignuti, šta radite dobro – odgovorite na ova pitanja i shvatićete da postoji puno stvari na kojima možet biti zahvalni. Kako biste vježbali zahvalnost možete voditi dnevnik zahvalnosti. Svako veče prije spavanja zapišite na čemu ste zahvalni u prethodnom danu. Zahvalite se Bogu i svemu oko vas što je dobro i pozitivno.

  1. Budite spremni da primite novac koji će doći u vaš život

Ponekad želimo nešto jako, ali jednostavno nismo spremni za to. Pošto će nove prilike zahtevati nova rješenja, možda ćete morati da promenite nešto u svom životu, moraćete da uložite više truda. Ipak, važno je da ne pogubite sebe i ostanete svoji, vjerni svojoj pravoj prirodi. Napravite analizu i plan koje navike ćete sa dolaskom novca izbaciti, a šta ćete novo i pozitivno usvojiti. Mijenjajte se sa tokom života i nikada se ne plašite promjena.