NAJBOLJE VJEŽBE ZA LEĐA: RADE SE SAMO 5 MINUTA DNEVNO, UKLANJAJU BOLOVE ZAUVIJEK (VIDEO)

Novosti Zdravlje

Bolovi u leđima muče sve veći broj ljudi, ali srećom, postoji nekoliko vježbi koje će ih trajno ukloniti. Ako su vam bolovi u leđima, naročito u donjem dijelu, dobro poznati, ove vježbe su kreirane baš za vas.

Oni mogu da poremete kvalitet života i uspore vas u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. U slučaju ovih bolova, ne posežite za lijekovima. Pronašli smo jednostavnije i sigurnije rješenje za ovaj problem.

Donosimo vam 10 efikasnih i jednostavnoih vježbi koje je najbolje raditi 3 puta dnevno.

-->

Nakon 2 nedelje, bolovi bi trebali da budu ublaženi, a ako nastavite sa izvođenjem vježbi, nestaće zauvijek.

Vježba 1

Sjedite na pod i ispružite noge. Neka razmak između stopala bude od 5 do 10 cm. Urolano ćebe ili peškir stavite ispod koljena, a jastuk na noge. Gornji dio tijela savijte ka nogama što više možete. U ovom položaju ostanite 5 minuta. Ovako ćete opustiti mišiće i ukloniti bol.

Vježba 2

Lezite na leđa, opružite cijelo tijelo, a ispod donjeg dijela leđa stavite peškir ili ćebe. Ostanite u tom položaju 5 minuta. Osjetićete kako se cijelo tijelo isteže, a bolovi postaju manjeg intenziteta.

Vježba 3

Sjedite na pod i ispružite noge, dok vam je gornji dio tijela uspravljen. Ispružite ruke i pokušajte da pipnete prste na nogama. Idite samo do granice bola. Ukoliko ne možete da dohvatite prste rukama, ne forsirajte tijelo. Ne biste smjeli da osjećate nikakvu nelagodu pri izvođenju ove vježbe.

Vježba 4

Svi dijelovi tijela su povezani na neki način. Na tijelu postoje određene tačke, čijim pritiskanjem se eliminišu bolovi. Tačka koja uklanja bol u donjem dijelu leđa se nalazi iza koljena. Pritisnite ih lagano prstima na 2 do 3 minuta svakog dana i osjetićete olakšanje vrlo brzo.

Vježba 5

Za ovu vježbu će vam biti potrebna teniska loptica, a nju ćete postaviti ispod zadnjice. U gornjem dijelu zadnjice nalazi se skup nerava koji prouzrokuju mnoge bolove, a opuštanjem nestaju sve nelagode.

Teniska loptica će u ovom slučaju zamijeniti masažu.

U video prilogu pogledajte i ostale načine na koje možete da se oslobodite ovog neprijatnog bola:

LijekizPrirode.com )