IZVOR ZDRAVLJA ZA KOJI NAM NE GOVORE: Uništite gripu i provjerite nivo svoje želučane kiseline uz pomoć sode bikarbone

Novosti Zdravlje

Vrlo je jeftina i lako dostupna, pa je je ljudi koriste na razne načine – umjesto dezodoransa, za liječenje prehlade, pa čak i raka, piše “Novi svjetski poredak“…

Ali, šta se dogodi kada popijete vodu u kojoj ste prethodno razmutili malo sode bikarbone?

1. Želučana kiselina

-->

Ako popijete čašu vode s pola kašike sode bikarbone, pH vrijednost u vašem želucu će se stabilizovati. To će vam pomoći i smanjiti kiselost u vašem organizmu, za koju se vjeruje da je jedan od vodećih uzroka raka.

2. Žgaravica

Stručnjaci kažu da je žgaravica izazvana kiselinom u želucu. I u ovom slučaju pomaže soda bikarbona, kako je opisano kroz prvu stavku.

3. Urinarne infekcije

Kao i ćelije raka, i bakterije žive i razmnožavaju se u kiseloj sredini. Ako imate problema sa urinarnim infekcijama, pijte otopinu sode bokarbone (pola kašičice na jednu čašu vode) i simptomi bi ubrzo trebali nestati.

4. Giht

Giht je zapravo upala zglobova izazvano zadržavanjem mokraćne kiseline u tijelu. Pomoću otopine sode bikarbone možete ublažiti bolove koje izaziva giht, ali i potencijalno spriječite ovo neugodno stanje.

5. Prehlada i gripa

Soda bikarbona je odličan lijek za gripu i prehladu! Ako se dugo i redovno koristi, u stanju je uništiti viruse u najranijoj fazi, ali ni sada nije kasno da počnete i oslobodite se dosadnih simptoma sezonskih bolesti.

6. Kamenje u bubrezima

Gomilanje mokraćne kiseline može uzrokovati formiranje bubrežnih kamenaca, ali svakodnevno ispijanje vode sa sodom bikarbonom može ih razbiti i spriječiti formiranje novih. Ukoliko imate problema s bubrezima, prije primjene prirodnih lijekova, konsultujte se sa doktorom.

7. Snaga

Voda sa sodom bikarbonom popravlja fizički performans vašeg tijela. Tajna je u tome što alkalnost sode bikarbone redukuje nivo mliječne kiseline koju proizvode mišići, a to pomaže da budete snažniji i energičniji.

Preporučena doza vode sa sodom bikarbonom:

Prvi dan: Uzmite 6 doza – po čašu vode sa po pola kašike sode bikarbone na svaka dva sata. Voda treba biti hladna.
Drugi dan: Popijte 4 doze na svaka 3 sata
Treći dan: Ujutro i navečer uzmite po jednu dozu
Četvrti dan i nadalje: Uzimajte po jednu čašu vode s pola kašike sode svakog dana, sve dok simptomi ne nestanu.
Test nivoa želučane kiseline

Trebalo bi znati da želudac proizvodi solnu kiselinu, koja mu pomaže u probavi. Ona je važna zbog razgradnje proteina, pretvaranja istih u amino kiseline, sprječavanja bolesti uništavanjem opasnih bakterija i stimulisanja gušterače.

Nizak nivo ove kiseline može uzrokovati različite probleme, poput loše probave, žgaravice, nadutosti i zatvora.

Ako želite testirati nivo želučane kiseline, možete to učiniti kod kuće, pomoću sode bikarbone. Otopite četvrtinu kašike u 230 ml hladne vode i popijte čim se probudite natašte.

Ako podrignete u roku od 2-3 minuta, nivo vaše želučane kiseline je odličan.