UNIVERZALNO TESTO – KADA JEDNOM ISPROBATE OVAJ RECEPT, UVEK ĆETE MU SE VRAĆATI, TO VAM GARANTUJEM!

Novosti Slana jela

SASTOJCI
840 gr. brasno
240 ml. mleko
240 ml. voda
240 ml. ulje20 gr. kvasac
5 zlice secer
1 zlica so
1 zumanjak za premazivanje

PRIPREMA
U mlaku voda sa 2 zlice secera rastvorite kvasac i ostavite da se malo zapeni. U vanglu stavite brasno u koj ste umesali preostali secer, so – dodajte nadosli kvasac, mleko, vodu i ulje. Zamesite meko ali ipak elasticno testo. Ostavite pokriveno testo da udupla obujam.
Kad je testo gotovo, razmesite i sada kreirajte… pogaca, kiflice…
Znam da vi mozete fantasticne pogace isplesti, ja sam danas zamisljala nesto drugo da izvedem od ovo testo, ali me ta dosadna kisa ubila pa tako i moja volja za sve je splasnula – na brzaka sam ovako umotala kiflice pa u modlu naredila….
Ostavite da opet vam pogaca ili kiflice da se nadignu, premazite sa umuceni zumanjak, posipite i sa susamom, mak… ili sta vi god zelite, pecite u prethodno zagrijanu rernu na 180 stepeni oko 20-35 min.
Mozete da radite i male loptice tako sto podelite testo na jednaka dela u velicini koju vi volite ili najvise 16 dela – svaki deo sa rukama rastegnite, stavite fil – najvise volim kad im stavim sir.. zastvorite koricu i opet napravite lopticu i tako redom… naredite u pleh, nek se nadignu, premazite i pecite…. znam da ja da od ovo testo ima da se radi puno toga…
Izvor: coolinarika.com