Upoznala sam SAVRŠENOG ČOVJEKA na internetu i zatrudnila sa njim. A onda sam dobila PORUKU NA FEJSBUKU koja mi je UNIŠTILA ŽIVOT

Novosti

Džesika Bojnton (34) iz Sjeverne Karoline jedva je čekala Dan zahvalnosti, jer je konačno dobila priliku da cijelu porodicu upozna sa svojim prezgodnim i uspješnim dečkom, po profesiji građevincem, čovjekom sa kojim je čekala i bebu. Znala je da će se cijela porodica zaljubiti u njega kao što je i ona.

Bila je to luda romansa. Upoznali su se svega sedam mjeseci ranije, maja 2016. godine, i to nakon što je Džesika zvanično digla ruke od aplikacija za upoznavanje. Ipak, na Pola (38) je pala. Za prvi izlazak, on je Džesiku i njenu trogodišnju kćerku odveo u bioskop. Uskoro su svi postali nerazdvojni, a hemija između njih dvoje postajala je sve jača.

Iako je Pol živio u Južnoj Karolini i svakog dana putovao preko cijele države do posla, počeli su da razmatraju da se usele zajedno. Do septembra, Džesika je bila trudna, a njena kćerka iz prvog braka Pola je zvala “tata”.

Dan prije Dana zahvalnosti, Pol je poslao poruku da je zarobljen na radovima na jednoj kući udaljenoj tri sata vožnje. Do podneva sljedećeg dana nije se pojavio, govoreći da je na gradilištu pukla cijev.

– Bolje bi ti bilo da je tamo poplava i da voda curi kroz prozore – uzvratila je Džesika. Tako je reagovala jer je Pol već jednom izbjegao upoznavanje sa njenom porodicom, posuživši se sličnim izgovorom.

Džesika se ponižena vratila za svečani sto.

– To je to. Završila sam sa tobom – poslala mu je.

Pol se sljedećeh ponedeljka pojavio i pokušao da je oraspoloži izvevši je na ručak. Međutim, poslije toga počeo je da ignoriše njene poruke i pozive. Džesika je već angažovala advokata kako bi osigurala da će starateljstvo nad nerođenim djetetom dobiti ona, kada je krajem decembra na Fejsbuku vidjela stravičnu vijest: Pol je poginuo. Njegov kamionet prevrnuo se na autoputu u Džordžiji, smrvivši njegovo tijelo.

Uskoro je stigla još jedna poruka na Fejsbuku, od žene koja je tvrdila da je Polova djevojka.

– Kada si ga upoznala? – pitala je žena Džesiku, koja je odvratila da je ona bila njegova djevojka. Međutim, baš na Fejsbuku je utvrdila da je bilo još tačno pet žena, barem ih je ona toliko otkrila, koje su takođe bile uvjerene da su bile njegove djevojke.

Bilo je tu još najmanje dvije vjeridbe i obećanja o srećnoj porodici. A najbolniji udarac za Džesiku bila je činjenica da je taj Dan zahvalnosti Pol proveo u drugoj državi, sa drugom djevojkom. I tada je tu djevojku pred cijelom njenom porodicom zaprosio.

Kasnije će Džesika ustanoviti da se viđala sa psihopatom. Iako se ovaj termin uglavnom vezuje za serijske ubice i zločince, psihopate i sociopate su mnogo širi pojam.

– Možete da patite od psihopatije a da ne ubijete nikoga. Postoji čitav spektar nemoralnog ponašanja koje nije kažnjivo zakonom a koje spada pod psihopatiju – kaže Hedvg Ajsenbart, profesor sociologije na Univerzitetu u Sautemptonu. Dodaje i da takve ljude karakteriše činjenica da bez razmišljanja slažu i da im nedostaje empatije.

– Uzbuđuje ih činjenica da manipulišu drugoma i to uvijek rade – objašnjava ona.

Dugo je Džesika razgovarala sa raznim psiholozima i na kraju shvatila da je Pol bio školski primjer psihopate.

Javila se i još jedna njegova žrtva, Rebeka (33) iz Džordžije. Upoznala ga je januara 2016. godine, takođe na internetu i kaže da je odmah pala na njega. Vjerovala je njegovom bizarnom rasporedu posla, na kraju, ipak je uspješni građevinski preduzimač. Nije čak tražila ni da koriste kondome jer mu je vjerovala da je “čist”.

– Sada, kada sam razgovarala sa ostalim njegovim djevojkama, rekla bih da je svake noći imao se*s sa drugom – kaže Rebeka.

Inače, Pol se i preselio u Džordžiju u jednom trenutku da bi joj bio bliže. Nedugo po njegovoj selidbi, izašli su u restoran na večeru. Kada su završili, na parkingu su se poljubili pa ušli svako u svoja kola. Pol joj je rekao da će je pratiti kolima do kuće. Dok je vozila po kiši, Rebeka je bacala pogled u retrovizor, a onda vidjela da su odjednom njegovi farovi nestali. Dok je okrenula auto i vratila se nazad, Hitna pomoć već je bila tu a Pol je bio mrtav. Kasnije je saznala da je Pol u trenutku nesreće bio na telefonu sa trećom djevojkom.

Psihopate, saznala je Džesika, traže ranjive žrtve. Kada je ona upoznala Pola, bila je emotivno iscrpljena poslije razvoda i borbe za starateljstvo. Psihopate, takođe, daju sve od sebe da predvide želje partnera, čak i one skrivene, i ispune ih. Pol je znao da Džesika želi avanturu jer je tako dugo samohrana majka, pa ju je stalno vodio na razne izlete. Rebeka je, s druge strane, imala naporan posao i smjene od po 12 sati, pa je s njom večeri provodio ušuškan uz filmove, znajući da ona žudi za tim.

– Takve veze su opasne jer čak i kad psihopata pokaže pravo lice, žrtva vjeruje da će se uskoro “vratiti” taj njihov pažljiv partner sa početka veze – kažu psiholozi.

To je osjetila Dženet (41) iz Južne Karoline. Ona se 2013. godine do ušiju zaljubila u Pola i u početku je sve bilo sjajno, a onda su počeli njegovi ljubomorni ispadi. Jednom prilikom, u napadu bijesa i ljubomore, svađali su se u kolima i on ih je umalo odvezao sa ivice litice u smrt. Nije se zaustavio na tome, uslijedili su mjeseci fizičkog i se*sualnog zlostavljanja. Konačno ga je ostavila, ali se on u septembru 2016. godine ponovo javio, obasipajući je nježnostima, uvjeravajući je da je prošao terapiju. I ponovo je Dženet pala na njega. Bili su u vezi do njegove smrti.

A sve Polove “djevojke” pitaju se samo jedno – da li je moguće da je baš sve bila laž?

– Psihopate nemaju kapacitet za prave emocije i pravu ljubav. Psihopata ne može da mari za drugu osobu – kaže Hedvg Ajsenbart.

Džesika danas vjeruje da je Pol nikad nije volio. Rebeka, s druge strane, vjeruje da ju je “volio na svoj način”. A poslije Polove smrti, sve njegove djevojke postale su prijateljice koje zajedno prolaze kroz terapiju.

– Danas mi je teško i da zamislim kroz šta sam prošla. Ali shvatila sam važnu stvar za svaku narednu vezu – važno je i u redu je preispitivati sve postupke partnera koji vam se čine sumnjivim i nelogičnim. Svoju priču dijelim da bih upozorila druge žene – zaključuje ona.