“U njegovu kuću sam ušla kad mi je bilo 16 godina”, OGLASILA SE SNAHA POKOJNOG MARINKA ROKVIĆA: Otkrila ko je on bio zapravo (FOTO)

Novosti

Smrt Marinka Rokvića duboko je pogodila sve, a njegovim najbližim ostavila prazninu koju ništa ne može da nadomesti. Supruga Marinkovog sina Marka objavila je njihovu nikad viđenu zajedničku fotografiju i otkrila kako je od Marinka mnogo naučila otkako je postala dio porodice.

“U njegovu kuću ušla sam kada mi je bilo 16 godina. Narednih 17, od njega sam doživela samo ljubav i poštovanje, bez ijednog jedinog izuzetka. Stub naše porodice uvek je bio podrška, pomoć i vjetar u leđa. Veliki učitelj kako treba ići kroz život. Mnogo sam naučila. Kako treba poštovati druge, pomagati onima kojima je potrebno, a pre svega vrlo voditi računa i o sebi. Kako treba raditi ono što voliš, biti uporan, imati samopouzdanja, truditi se, izgarati za svoju strast, ali nenametljivo i na svoj način. Tražiti kvalitet, i ne pristajati na manje, uvijek oprostiti i biti čovjek koji svima otvara svoja vrata i ruke. Kako uvijek imati na umu da je porodica najvažnija i držati je se čvrsto. Kako biti hrabar, snažan umom, veliki optimista, dostojanstven, čist u duši i podignute glave”, napisala je Sara i istakla da će Marinko zauvijek živjeti u njihovim srcima.

“Nije bilo lako u posljednjih godinu dana, a još manje lako će biti dalje. Srca nam krvare, ali njegova vječnost i međusobni zagrljaji nas, njegove porodice – zavijaju zavoj na rane.

-->

Nikada se nismo rastali, a da mi nije uz poljubac izgovorio uvijek jednu te istu rečenicu: “Ćao Sarka, ćao dušo moja!”. Posljednji put to nije učinio, ali rekla sam ja, sa pogledom na oblake: “Ćao deda, ćao dušo naša. Nigdje Vi ne idete, zauvijek pjevate u srcima našim.”, završila je Sara.