TRIK DA UŠTEDITE STRUJU: Žena otkrila- prije nego ubacite veš u bubanj, PRVO URADITE OVO – JEFTINIJE JE, A SUŠENJE ODJEĆE MOŽETE ZABORAVITI

Novosti

Mašini za veš koja se puni sprijeda dovoljna je samo osmina preporučene količine deterdženta, nemojte da vas zavara ono što piše na pakovanju

Sušenje veša prirodno, na terasi ili sušilici, uvijek je bolji izbor od mašine koja ima program sušenja. Štedi energiju, jer veš samo ostavite da se osuši, sprječava da se on naelektriše od statičnog elektriciteta, a takođe mu produžava i vek trajanja jer se ne “tumba” dodatno u mašini i tokom procesa sušenja.

Šenon Laš je stručnjak za pranje veša iz Australije, i kaže da je trik u tome da stavite manje deterdženta i nimalo omekšivača!

Mašini za veš koja se puni spijeda dovoljna je samo osmina preporučene količine deterdženta, nemojte da vas zavara ono što piše na pakovanju. Mašine koje se pune odozgo sasvim dobro će oprati veš uz četvrtinu deterdženta.

Preskočite omekšivač jer je na osnovi ulja, koje će otežati sušenje veša. Komadi tkanine upiće tečnost tokom pranja a zbog omekšivača ta tečnost će duže isparavati. Ona navodi da je bez omekšivača moguće tri puta brže osušiti veš. 

Neka se sušilica nalazi blizu prozora ili ventilacije u prostoriji kako bi vazduh mogao da cirkuliše, i nemojte pretrpavati sušilicu, oko svakog komada garderobe trebalo bi da postoji malo slobodnog prostora da bi se brže sušio. Još jedna velika prednost sušenja veša van mašine je to što nikada ne morate da brinete da li se neki osjetljivi komad garderobe skupio ili deformisao.

Novi.ba/Alo.rs