Rođen Je Bez Ruku: Majka Ga Je Napustila, A Danas Je Vjerovali Ili Ne…

Novosti

Cornel Hrisca-Munn je rođen u Rumuniji 1991. bez podlaktica i sa deformisanom lijevom nogom. Kažu da je njegova majka vrištala kad je prvi put ugledala svoju bebu, a doktori u porodilištu predviđali su da će živjeti tek nekoliko sati.

Shodno tome, dječakovo rođenje nije pratilo izdavanje rodnog lista, a beba je premještena u dom za neželjenu djecu u unutrašnjosti zemlje. Tamo je smještena u metalni krevetac, dali su joj malo mlijeka i ostavili da umre.

Ali beba Cornel je, srećom, imala druge planove – počela je napredovati. U dobi od sedam mjeseci jedan je gostujući doktor zapazio bebu bistrog pogleda, te je kontaktirao humanitarnu organizaciju u Velikoj Britaniji sa molbom da se izmjesti u sredinu koja bi djetešcu pružila adekvatnu zdravstvenu njegu. Usvojio ga je britanski bračni par Doreen i Ken Munn, koji, uz njega, imaju još četiri kćeri.

-->

Tako počinje priča o Cornellu, mladiću koji danas studira filozofiju i teologiju na Keble Collegeu u Oxfordu.

“Sviđa mi se zajedništvo među studentima Oxforda, uživam u različitim sekcijama, a među njima je i jazz orkestar. Tu sviram bubnjeve”, kaže.

“Ne dozvoljavam svom fizičkom invaliditetu da mi stane na put. Borac sam i uvijek ću pronalaziti rješenja da neke stvari uradim sam”, kaže.

Podijelite ovu tužnu, a naposlijetku predivnu priču sa vašim prijateljima  (magazin.ba)