RETROGRADNI MERKUR POČINJE ZA 2 DANA I OKREĆE SVE NAOPAČKE: Ova 4 znaka neka se spreme, ŽIVOT ĆE IM SE PRETVORITI U HAOS

Novosti

 Naredni retrogradni Merkur počeinje 29. septembra i trajaće do 18. oktobra. U tom periodu će ova planeta uticati na prenos i razmjenu informacija, razmišljanje, komunikaciju. 

U ovom periodu se ne preporučuje donošenje važnih odluka, pokretanje novih projekata koji se odnose na komunikaciju, PR i oglašavanje, potpisivanje ugovora, kupovina nove opreme, kao ni putovanja…

Dogovori, velike kupovine i pregovori koji bi trebalo da budu laki i jednostavni, ispostaviće se da su mnogo komplikovaniji. Bilo bi dobro da usporite, naučite da budete što strpljiviji u ovom periodu. Poželjno je da se bacite na sređivanje, susrete sa rođacima i starim prijateljima, popravljanje pokvarene opreme.

Pregledajte papire, sortirajte podatke na računaru i na radnoj površini, očistite prostor od nepotrebnih stvari. Ovo vreme je odlično da završite već započete projekte, posebno one koje ste ranije odlagali..

OVA 4 ZNAKA NEKA SE POSEBNO SPREME

Ovan

S retrogradnim kretanjem Merkura kroz sektor partnerstva na vašoj karti, važno je provesti dodatno vrijeme razmišljajući o tome kako vaše riječi i postupci utječu na vaše voljene.

Neriješeni problemi u vezi vjerojatno će sad isplivati na površinu, što znači da je potrebno govoriti istinu – ali ako to učinite suosjećajno umjesto grubo, to će vam pomoći da izbjegnete nepotrebnu dramu.

Bik

Vaša rutina se okreće naopako tokom ove retrogradnosti, Bikovi pokušajte prilagoditi svoja očekivanja i dajte sebi malo slobode kada je u pitanju produktivnost. Usprkos tome, prihvaćanje ovih potresa vezanih za raspored umjesto da im se odupirete mogao bi biti blagoslov – jer će vam to dati priliku da pregledate što vam odgovara u odnosu na ono što crpi vaše dragocjeno vrijeme i energiju.

Blizanci

Um s više zadataka mogao bi se osjećati usporeno tokom ovog povratnog kretanja. Što za blizance znači da ćete morati stisnuti pauzu na svojim strastvenim projektima. Međutim, ovu pauzu možete iskoristiti za ponovno otkrivanje prošlih izvora inspiracije.

Kad smo već kod prošlosti, pazite da bivši ne izađu iz retrogradne priče i zatraže drugu priliku! Vratite se samo ako zaista osjetite iskru.

Rak

Vaše emocije bi mogle biti pomalo otkačene pod ovim retrogradnim Merkurom, i to bi vas moglo izbaciti iz kolosijeka kod kuće i učiniti da se osjećate kao da se ne možete opustiti. Iskoristite ovo tako da nastojite biti iskreni s vama važnim ljudima ili članovima porodice i zatražite podršku koja vam je potrebna.

Pasivno – agresivne interakcije samo će pojačati napetost.