Kupio Polovan Kauč, Pa U Njemu Pronašao Brdo Para: Saznanje Čije Su Ga Je Ostavilo Bez Riječi

Novosti

Nije imao dilemu šta prvo mora da uradi

Kada je u prodavnici polovnog nameštaja naleteo na kauč koji mu je bio idealan za dnevnu sobu, Hauard Kirbi iz Mičigena nije ni slutio da će u njemu pronaći veliku sumu novca.

Hauard je, kako je doneo kauč kući iz mesta Ovoso, primetio da ispod jednog njegovog mekanog dela postoji nešto. Jednostavno, bilo mu je neudobno da sedi u levom delu kauča, pa je sa suprugom posle nekoliko dana rešio da ga otvori i vidi o čemu se radi.

-->

Tada je ostao u šoku jer je u kauču pronašao sumu od 43.170 dolara!

Kirbi je prvobitno poželeo da zadrži novac, ali je kao posvećeni vernik tada pomislio da Isus Hrist to ne bi uradio.

– Isus bi novac odmah vratio prvobitnom vlasniku – rekao je Kirbi za lokalne medije pre nego što je odlučio da potraži vlasnika kauča.

Ispostavilo se da je kauč prodala Kim Fot-Njuberi, te da je ovaj komad nameštaja pripadao njenom dedi koji se tokom života i pred smrt nije dobro slagao sa suprugom.

Zbog nepoverenja i gotovo mržnje u njihovom odnosu, deda je od babe krio novac u kauču.

Iako je Hauardov advokat rekao da njegov klijent nema zakonsku obavezu da novac vrati vlasniku, naročito ako se zna da je pare u sofu gurao pokojni deda od Kim Fot-Njuberi, Kirbi je rekao da ne bi mogao sebe da pogleda u ogledalo ako bi ih uzeo.

– Sama činjenica da ga je vlasnik novca na takav način krio, mene je ostavila bez reči. Njegova unuka je ta koja treba da ima taj novac, a ne ja – rekao je Kirbi. (objektiv.rs)