RJEŠAVA PROBLEM VEOMA BRZO I BEZ IKAKVIH BOLOVA: Izbacite kamen iz bubrega ovom JEFTINOM ŽITARICOM!

Novosti Zdravlje

Predstavljamo vam pet namirnica koje sprječavaju kamen u bubregu, a ako ga već imate, ne brinite, imamo rješenje!

Činjenice o kamenu u bubregu

  1. Kalcijum ne izaziva kamen u bubregu. Umjereno, unos kalcijuma zapravo može spriječiti stvaranje kamenja.
  2. Mnogo je češći nego što mislite. Jedan od 10 ljudi će tokom života razviti kamen u bubregu, a 85 odsto će ih ponovo razviti u roku od 10 godina. Muškarci češće razvijaju kamen nego žene.
  1. Sačuvaj taj kamen. Ako imate kamen, sačuvajte ga za testiranje. Postoje različite vrste kamena u bubregu. Znajući koju ste vrstu kamena imali, možete prilagoditi preporuke za prevenciju vašim individualnim potrebama.
  2. Različita veličina za sve. Kamen u bubregu može biti mali kao zrno soli ili veliko poput loptice za golf. Za različite veličine kamenja preporučuju se različiti tretmani.
  3. Prevencija je ključna. Promjene u ishrani i lijekovima, ako su naznačene, oko 90 odsto su efikasne u sprječavanju stvaranja novih.

Pet namirnica za sprječavanje kamena u bubregu

Određena hrana može povećati rizik od razvoja kamena u bubregu. Ohrabruju se umjereni obroci uz održavanje zdrave ishrane voćem i povrćem. Važno je imati na umu sljedeće namirnice koje mogu dovesti do stvaranja kamena u bubregu kod određenih ljudi: hrana bogata natrijumom, gazirana pića, brza hrana, prerađeno meso, određeni suplementi, crni čaj, čokolada, jagode, spanać, soja mlijeko, bademi, indijski orah, soja.

Dobra vijest je da postoji mnogo stavki koje možete uključiti u svoju redovnu ishranu kako biste spriječili nastanak kamena.

Voda.

Limun.

Kupusnjače.

Integralne žitarice.

Kalcijum.

Recept za razbijanje kamena u bubregu

Uveče, 1 čašu (200 gr) prosa isperite u toploj vodi. Naspite proso u veću teglu (od 3 litre) i prelijte 2/3 tegle vrućom prokuhanom vodom. Poklopite, dobro promućkajte, umotajte u nešto toplo i ostavite da prenoći.

Ujutru ponovo promućkajte. Primjetićete bijelu mutnu tečnost u tegli. Izlijte tu tečnost iz tegle u drugi sud. Pijte u toku dana bez ograničenja, u bilo kojoj količini, kad god poželite.

Proso nemojte bacati. Skuhajte zdravu kašu i pojedite je za doručak. (1 čaša prosa, 3 čaše vode, kuha se 15-ak minuta).

Uveče pripremite novu porciju za sutradan, po istom postupku. Ovaj sok treba piti 10-15 dana.Rezultat: poslije 10-15 dana kamen će se rastopiti i izaći će zajedno sa urinom, a bubrezi su očisćeni od pijeska, sluzi i kamenja. Eliminisana je upala, obnovljeno su tkivo bubrega i organa urinarnog trakta.