5 STVARI KOJE TREBATE URADITI PRIJE SPAVANJA: Ujutru će vas pratiti VELIKA SREĆA

Novosti Zdravlje

Ne postoji brz i tačan recept za sreću, jer svaka individua sreću doživljava na jedinstven način, piše Lovesensa.rs.

Ipak, mali promenama i jednostavnim i lepim ritualima, možemo učiniti da nas sreća prati iz sata u sat, iz dana u dan.

Evo kojih 5 jednostavnih rituala pred spavanje pomažu da budete srećniji i imate više pozitivne energije koja će se preneti i na naredni dan:

1. Zahvalnost i podsjećanje na protekli dan

Prva stvar je ZAHVALNOST: Odvojite par minuta pred spavanje kako biste se zahvalili na danu koji je iza vas, na svim privilegijama koje vam život donosi i što ste učesnik najljepša avanture koja se najprostije rečeno zove ŽIVOT.

Razmišljanje o narednom danu i obavezama koje nas čekaju, može vas uznemiriti i uzrokovati nesanicu. Zato je najvažnije da se pred spavanje podsetite šta vam je sve lijepo donio protekli dan. Zahvalite se na susretu sa prijateljima, uksunoj hrani, osmijehu, pjesmi vetra, Suncu i dobrim mogućnostima. Kada počnete da nabrajate stvari na kojima ste zahvalni, shvatićete koliko ste zapravo bogati.

2. Kreirajte sanklapu i izgovorite je naglas

Sankalpa je riječ na sanskritu koja najbliže rečeno označava vašu namjeru. To je zapravo više ideja za nešto o čemu smo veoma odlučni, sa ciljem da unesemo pozitivne promjene u svoj život.

Kreirajte jednu sankalpu koja treba da bude prilično kratka i izražena na pozitivan način. Formulišite je takod a ukaže da je uspjeh već postignut.

Na primjer: “Ja sam snažna i zdrava” ili “Moj život je tačno onakav kakav želim da bude“…

Na ovaj način trenirate svoj um da razmišlja pozitivno, bude fleksibilniji u susretu sa promjenama i prihvati optimističan stav.

3. Zapamtite svoje snove

Meditiramo da bismo stekli kontrolu nad svojim umovima, ukrotili svoje misli i živeli u aktivnoj harmoniji sa svijetom oko nas. Možemo efikasno da usmerimo um da radi u našu korist, a jedan od načina je to da imamo pristup našem svijetu snova.

Neki ljudi se olako sjećaju svojih snova, dok neki znaju da su sanjali nešto lijepo ii važno, ali ne mogu da se prisete nijednog trenutka sna. Postoji nekolik načina da zapamtite svoje snove, a jedan jednostavan i efikasan jeste da zapravo razmislite o tome prije spavanja. Dok ležite u mraku, izgovorite: “Sada ću da zaspim, i snovi će doći. Biću svjestan ovih snova i sjećaću ih se kada se probudim. “

Kada ujutro počnete da se sjećate svojih snova, imaćete osećaj ostvarenja – usmjerili ste svoj um da radi za vas!

4. Dišite i fokusirajte se na svoje tijelo

Pored uma, važno je da pred spavanje posvetite pažnju i svom tijelu i pripremite ga za san. Nekoliko puta duboko udahnite prepuštajući se svojim mislima. Zatim se fokusirajte na nožne prste, pa usmerite pažnju na noge, zatim stomak, ruke, ramena, vrat i glavu.

Ne osuđujte sebe zbog emocija koje u tom trenutku osjećate. Samo se koncentrišite na svoje telo sve dok e utonete u san.

5. Pružite sebi i svijetu malo ljubavi

Ako ste nakon svih ovih rituala i dalje budni, fokusirajte se na dio tela koji vas boli ili na dušu ukoliko na njoj postoje neke emotivne rane. Stavite ruku na područje gdje se manifestuje bol i zagrijjte to mjesto. Mirno dišite kako biste se smirili. Ako je bol emocionalni, stavite ruke na grudi i držite ih tu dok ne zaspite.

Zapamtite, ljubav koju pružate sebi jeste i ljubav koja utiče na ljubav cijelog svijeta. Negujući sebe, vaša okolina postaje ispunjena svetlom energijom. Kada sebe tretirate dobro, tako samo pokazujete koliko ste zahvalni što ste deo čarobnog razvoja života.

Nema ljepšeg osjećaja nego kada zaspite okruženi energijom zahvalnosti i ljubavi!